Spa Gouda gaat uitbreiden

Spa Gouda gaat uitbreiden

Geplaatst door Spa Gouda op 29 april 2014

Wellnesscentrum Spa Gouda aan de Lange Groenendaal gaat nog geen twee jaar na de opening al aanzienlijk uitbreiden. Er komen nieuwe baden en sauna’s en er wordt een grote tuin aangelegd.

Volgens eigenaar Samir Mesic van Spa Gouda mist zijn ontspanningsoord in de binnenstad van Gouda nu nog één belangrijk onderdeel: een tuin. “we hebben heel veel te bieden, maar bezoekers willen ook graag naar buiten. Daar gaan we nu op inspelen”.

Grote binnenstadstuin

De Gouwenaar heeft recent het pand naast zijn wellnesscentrum gekocht. Hier hoort ook een tuin bij. Mesic gaat daarnaast de grond van het hieraan grenzende perceel huren. Door deze percelen samen te voegen ontstaat een grote binnenstadstuin van meer dan honderd vierkante meter.

Hier komen twee sauna’s, een koud bad en een bubbelbad. Ook wordt een terras aangelegd. Mesic: “De tuin is midden in de Goudse binnenstad, maar er heerst een serene rust. Je hoort alleen het gefluit van vogels en je kunt hier helemaal tot rust komen. We hopen de tuin begin september te kunnen openen.”

Verbouwing en uitbreiding

De aanleg van de tuin wordt gecombineerd met een verbouwing en uitbreiding van het overdekte deel van Spa Gouda. In het aangekochte pand komen kleedruimten. In het bestaande deel van het wellnesscentrum worden als extra een voetenbad en een stoombad gerealiseerd. De nieuwe sauna’s in de tuin zijn volgens Mesic een kelosauna en een kruidensauna. Eerstgenoemde voorziening wordt gemaakt van keloboomstammen (kelo is de Finse term voor den).

Voormalig badhuis omgetoverd tot een luxa wellnesscentrum

Spa Gouda is gevestigd in een voormalig badhuis. Samir en zijn vrouw Nelleke kochten het als bouwval en hebben het omgetoverd tot een luxe wellnesscentrum. Er zijn onder meer een beautysalon, een Romeins bad, een restaurant en een Balikbad met knabbelende visjes. Volgens Mesic hebben veel Gouwenaars, streekgenoten en toeristen de weg naar zijn wellnesscentrum inmiddels gevonden.

Bron: AD Maarten Molenaar

Terug naar het overzicht   

U bevindt zich hier: HomeSaunanieuwsSpa Gouda gaat uitbreiden