Sauna en gezondheid: mag u de sauna in?

Sauna en gezondheid: mag u de sauna in?

Veel mensen zitten met vragen of zij de sauna wel in mogen. Sauna, beauty en wellness het Friese Woud zet de meest voorkomende vragen met reactie op een rij.

Sauna en de luchtwegen

Iedereen die voor het eerst in een hete saunacabine gaat, voelt even de adem stokken in de keel. Het lichaam reageert onwillekeurig op die manier en dat is normaal. Het is een natuurlijk verdedigingsmechanisme dat lichaam en longen beschermt tegen verbranding. Lees meer »

Sauna en astma/cara

Onderzoek heeft uitgewezen, dat de effectieve luchtverplaatsing in de longen verbetert als de astmapatiënt regelmatig naar de sauna gaat. Ook de weerstand tegen infecties en virussen neemt toe. Lees meer »

Sauna en bloeddruk 

Uw bloeddruk is erg veranderlijk. Wanneer u eet, zenuwachtig bent of zich opwindt stijgt de bloeddruk. Daarentegen daalt de bloeddruk wanneer u slaapt of rustig en ontspannen bent. Maar wat gebeurt er in de sauna met uw bloeddruk? Lees meer »

Sauna en zwangerschap

Als u een normale zwangerschap doormaakt en u bent gezond, dan is het antwoord ‘ja’. Natuurlijk dient u wel met een paar dingen rekening te houden. Als u voor de zwangerschap ook al naar de sauna ging, weet u wat u van het bezoek kunt verwachten.  Lees meer »

Sauna en diabetes 

Mensen die niet bekend zijn met sauna, denken vaak dat sauna erg veel energie kost en dat het daarom voor een diabeticus (suikerpatiënt) een te grote inspanning is. Die veronderstelling is niet juist, want sauna kost helemaal niet veel energie. Sterker nog, u krijgt er juist energie van.  Lees meer »

Sauna en Psoriasis

Psoriasis is ook een huidaandoening, waarmee mensen niet snel naar de sauna toe komen. Terwijl een saunabezoek juist verergering van de aandoening tegengaat. Door een nog onbekende reden gaat de vernieuwing van de huidcellen te snel, waardoor grote rode plekken op de huid ontstaan. Lees meer »

Sauna en allergieën

In Nederland en België heeft gemiddeld 20% van de bevolking last van een gras- of pollenallergie (hooikoorts). Na jaren kan bij deze mensen een verandering plaatsvinden: de klachten wandelen van het neuskeelgebied naar beneden, de luchtwegen in. Lees meer »

Sauna & sport, een perfecte combinatie

Wetenschappers en sportartsen zijn het erover eens: saunabaden is indirect van invloed op de verbetering van prestaties.  Voor sporters van wie banden, zenuwen en gewrichten aan grote belastingen zijn blootgesteld, is een regelmatig bezoek van de sauna een oase van ontspanning. Vooral bij verrekkingen, kneuzingen en verstuikingen is de sauna een bron van gezondheid. Lees meer »

Bron: Sauna het Friese Woud

 

Terug naar het overzicht   

U bevindt zich hier: HomeTips